Gör det snyggt med hjälp av dekorsten

Dekorstenar, som granitsten, sjösten och skifferkross, kan vara mångsidiga och används på olika sätt för att förbättra utseendet och funktionaliteten i trädgården, gård och andra utomhusutrymmen. Just granitsten är något som ofta används i utemiljöer. Den kan läggas på uppfarter, runt husgrunden eller för att skapa snygga trädgårdsgångar. Sjösten passar bra i rabatter och planteringar och skifferkross funkar fint i krukor och olika planteringar. Dekorsten kan användas på flera kreativa sätt och vi ger dig några bra förslag nedan.

Trädgårdsgångar och stigar

Använd granitsten eller sjösten för att skapa vackra gångar eller stigar genom trädgården. Placera stenarna i ett mönster eller layout som passar din stil och låter dig promenera genom trädgården med stil.

Trädgårdsbäddar och planteringar

Använd dekorsten för att rama in blomsterbäddar och planteringar. Detta ger struktur och hjälper till att hålla jorden på plats samtidigt som det ger en visuellt tilltalande kontrast till växterna.

Vattenfunktioner

Skapa vattenfall, bäckar eller dammar med hjälp av dekorativa stenar som granit eller skifferkross. Stenarna kan användas för att skapa naturliga och organiska vattenformationer som ger en avkopplande och harmonisk atmosfär.

Stenbelagda ytor

Använd granitsten eller skifferkross för att skapa stenbelagda ytor på uteplatser eller terrasser. Detta ger en robust och hållbar yta samtidigt som det ger en naturlig och tidlös estetik.

Trädgårdsdekorationer

Använd dekorsten för att skapa konstnärliga trädgårdsdekorationer. Du kan stapla stenar för att skapa små konstverk, skulpturer eller gränser runt växter och träd.

Stenmurar

Skapa stenmurar med hjälp av granitsten eller sjösten. Stenmurar ger struktur och kan användas för att skapa terrasserade områden i sluttande trädgårdar eller som gränser för olika sektioner.

Marktäckning

Använd sjösten eller skifferkross som marktäckning runt träd eller under buskar. Detta hjälper till att minimera ogräs och bibehålla fuktighet i marken.

Fyrkantiga eller rektangulära mönster

Placera granitstenarna eller sjöstenarna i fyrkantiga eller rektangulära mönster för att skapa en modern och strukturerad design i trädgården eller på uteplatsen.

Utsmyckning av trädgårdsprojekt

Använd dekorativa stenar som en del av specifika trädgårdsprojekt, som att skapa en zen-trädgård med sjösten eller bygga ett grillområde med granitstensbeläggning.